Πιανίστας

 

Η Μελισσάνθη στο 29ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης

Ο Κώστας Παντελίδης γεννήθηκε στη Ρωσία, όπου και ξεκίνησε τις μουσικές του σπουδές.

Το 1995 εγκαταστάθηκε στην Ελλάδα. Ολοκλήρωσε τις σπουδές στο πιάνο και στα θεωρητικά στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης, ενώ στο Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας πραγματοποίησε τις σπουδές του στη σύνθεση. Σήμερα ολοκληρώνει το διδακτορικό του στη σύνθεση στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου.

Kώστας Παντελίδης Τουρκία
Συναυλία Ελληνοτουρκικής Μουσικής [Σμύρνη, Τουρκία]

Έχει παρουσιάσει έργα του στην Ελλάδα, στην Ισπανία και τη Ρωσία. Έχει γράψει μουσική για κινηματογράφο (Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης), καθώς και για θεατρικές παραστάσεις του Πανεπιστημίου. Επίσης, ερμήνευσε έργα του στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος Τέχνη και Πολιτισμός χωρίς Σύνορα (Art and Culture Without Borders).

Στις χορωδίες βρέθηκε το 1997, αφού η μαέστρος μας, Ελένη Θεοδωρίδου, εντόπισε το ταλέντο του στο Κρατικό Ωδείο και τόλμησε δειλά να του προτείνει να έρθει να συνοδέψει τη χορωδία στο πιάνο, καθώς μόλις είχε αποχωρίσει ο πρώτος μας πιανίστας, λόγω σπουδών.

Όσο για εμάς τους χορωδούς, απλά δεν πιστεύουμε την τύχη μας, που ένα τέτοιο ταλέντο έχει συνδεθεί άρρηκτα με την ιστορία των χορωδιών μας και είναι ακόμη μαζί μας! Ευχόμαστε να μας χαρίζει το φως του για πολύ καιρό αλλά κυρίως να τον δούμε να διαπρέπει διεθνώς ως συνθέτης, όπως ξέρουμε ότι μπορεί.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *