Μαέστρος

Ελένη Θεοδωρίδου - Venezia in Musica

Οι Αλεξανδρινές Φωνές στο Venezia in Musica [Βενετία, Ιταλία]

Η Ελένη Θεοδωρίδου γεννήθηκε και ζει στη Θεσσαλονίκη. Είναι απόφοιτος της Γερμανικής Σχολής Θεσσαλονίκης και του Τμήματος Γερμανικής Φιλολογίας του ΑΠΘ. Επίσης έχει σπουδάσει πιάνο και ανώτερα θεωρητικά στο Ωδείο Βορείου Ελλάδος, ενώ έχει παρακολουθήσει μαθήματα και σεμινάρια Διεύθυνσης Χορωδίας με τον Αντώνη Κοντογεωργίου και τη Θεοδώρα Παύλοβιτς.

Διδάσκει γερμανικά στα Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη, όπου διευθύνει και τη σχολική χορωδία, καθώς επίσης και στα τμήματα Μονωδίας και Μελοδραματικής του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης.

Επίσης διευθύνει, από την ίδρυσή τους, τις χορωδίες του Δήμου Αλεξάνδρειας, Μελισσάνθη και Αλεξανδρινές Φωνές.

Ελένη Θεοδωρίδου-WCG2014

Οι Αλεξανδρινές Φωνές στους Χορωδιακούς Ολυμπιακούς Αγώνες [Ρίγα, Λετονία]

Έχει στο ενεργητικό της πολυάριθμες βραβεύσεις και διακρίσεις με όλα τα χορωδιακά σχήματα που διευθύνει, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Επίσης έχει συνεργαστεί με διακεκριμένους Έλληνες συνθέτες όπως ο Μίμης Πλέσσας, ο Διονύσης Σαββόπουλος, ο Διονύσης Τσακνής, ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας και η Ευανθία Ρεμπούτσικα.

Για τη συνολική προσφορά της, έχει τιμηθεί με χρυσά μετάλλια από την Ιερά Μητρόπολη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας και από την UNESCO.

Για εμάς, τους χορωδούς, είναι αυτή που μπορεί να μετατρέπει το όραμα σε τεχνική και να μεταμορφώνει τις απαίδευτες φωνές μας σε μουσικό σύνολο άξιο συναγωνισμού με σπουδαίες χορωδίες απ’ όλο τον κόσμο.

One Comment

  1. Pingback: 100 Χρόνων Δικηγορικός Συλλόγος Θεσσαλονίκης - Ελληνικές Χορωδίες & Φεστιβάλ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *