Καλλιτεχνικός Διευθυντής

 

Γρηγόρης Σαββόπουλος ΠαΜακ

Η Μπόντρα Πέσεν στην Ελλάδα

Ο Γρηγόρης Σαββόπουλος γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη.

Μπορεί να μην εντάσσεται στο επίσημο οργανόγραμμα της χορωδίας και η πολύτιμη συμβολή στη δημιουργία και εξέλιξη να είναι εξ ολοκλήρου άμισθη, είναι όμως ίσως η σπουδαιότερη.

Όταν βρέθηκε στην Αλεξάνδρεια ως αγροτικός γιατρός έγινε η αιτία και ο δημιουργός της παιδικής χορωδίας στην πόλη. Έκτοτε ακατάπαυστα, ενώ παράλληλα διαπρέπει ως γιατρός, είναι η καρδιά και η ψυχή της χορωδίας. Αυτός είναι που οραματίζεται, αγωνίζεται για το καλύτερο μέλλον και των δύο χορωδιών, Μελισσάνθη και Αλεξανδρινές Φωνές, και οδηγεί στην επιτυχία τους.

Melissanthi - Silver III 6th Int. Johannes Brahms Choir Festival and Competition - Wernigerode 2009

6ο Διεθνές Διαγωνιστικό Φεστιβάλ Χορωδιών Γιοχάννες Μπραμς [Βερνιγκερόντε, Γερμανία]

Αν και μπορεί να μοιάζει δύσκολο το πάντρεμα της ιατρικής με τη μουσική, ο Γρηγόρης, λάτρευε από παιδί τη χορωδιακή μουσική. Συμμετείχε σε σημαντικές χορωδίες της Θεσσαλονίκης, με τις οποίες απέκτησε μοναδικές εμπειρίες και συνεργάστηκε με σημαντικότατους καλλιτέχνες όπως ο Μάνος Χατζιδάκις.

Για εμάς τους χορωδούς, είναι ο “τρελός”, που όταν η χορωδία μετά βίας τραγουδούσε δίφωνα, τόλμησε να φανταστεί ότι θα συμμετείχαμε σε φεστιβάλ θεσμούς, όπως αυτό του ΟΤΕ Θεσσαλονίκης, και μετά σε διαγωνισμούς στην Ελλάδα, κι ύστερα στο εξωτερικό, ακόμη και σε αυτή τη Φιλαρμονική του Βερολίνου. Ευτυχώς για μας ακόμη ονειρεύεται τρέλες κι ευχόμαστε να μην σταματήσει ποτέ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *