Αλεξανδρινές Φωνές

Οι Αλεξανδρινές Φωνές στις Ελληνικές Χορωδίες

Οι Αλεξανδρινές Φωνές στις Ελληνικές Χορωδίες

 

Οι Αλεξανδρινές Φωνές είναι η μικτή, πολυφωνική χορωδία του Δήμου Αλεξάνδρειας.

Alexandrian Voices

18η Συνάντηση Χορωδιών Αλεξάνδρειας

Με αφορμή την επιτυχία της Συνάντησης Χορωδιών Δήμου Αλεξάνδρειας, αλλά κυρίως με το μεράκι των Αλεξανδρινών που αγαπούν τη χορωδιακή μουσική και την παρότρυνση του τότε Συμβουλίου της Φιλαρμονικής & Χορωδίας ιδρύθηκε η χορωδία ενηλίκων το 1998.

Όπως και η Μελισσάνθη, έτσι και οι Αλεξανδρινές Φωνές είναι στην ευρύτερη περιοχή οι μουσικοί φορείς που στοχεύουν στην καλλιέργεια της χορωδιακής μουσικής , μέσα φυσικά από την καλή παρέα και την αγάπη για την ίδια την μουσική. Εξ αρχής αριθμεί περίπου 50 χορωδούς, όλοι ερασιτέχνες (δηλαδή κανείς δεν έχει μουσικές σπουδές) που αγαπούν και τραγουδούν σχεδόν όλα τα είδη της μουσικής.

Alexandrian Voices - Οι Αλεξανδρινές Φωνές στο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Βερολίνου

Διεθνές Φεστιβάλ Χορωδιών Βερολίνου

Από την ίδρυσή τους μέχρι σήμερα οι Αλεξανδρινές Φωνές είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν και να διακριθούν σε πολυάριθμες εκδηλώσεις, διαγωνιστικές ή μη, μουσικού ή ειδικού ενδιαφέροντος. Μέσα απ’ όλες αυτές τις αγαπημένες εμπειρίες ίσως θα μπορούσαν να ξεχωρίσουν αυτές με τους Έλληνες του εξωτερικού και, σαν εμπειρία εκτέλεσης, η συμμετοχή στο Διεθνές Φεστιβάλ Χορωδιών του Βερολίνου τόσο για τη βράβευση ως η Καλύτερη Παρουσίαση, όσο και για την απαράμιλλη ακουστική της Φιλαρμονικής του Βερολίνου. Φυσικά μοναδική εμπειρία αποτελεί και η συμμετοχή στην 8η Χορωδιακή Ολυμπιάδα στη Ρίγα όπου οι Αλεξανδρινές Φωνές κατέκτησαν Αργυρό Δίπλωμα. Επίσης έχει λάβει ειδικές διακρίσεις από την UNESCO (2001) και την Ιερά Μητρόπολη Βεροίας Ναούσης και Καμπανίας (2002).

Με βάση τη διεθνή κατάταξη των χορωδιών, οι Αλεξανδρινές Φωνές κατατάσσονται στις 1000 καλύτερες χορωδίες του κόσμου τόσο για το 2011 όσο και για το 2012.

Alexandrian Choirs - Slider - Alexandrian Voices at World Choir Games 2014

8η Χορωδιακή Ολυμπιάδα [Ρίγα, Λετονία]

Τις Αλεξανδρινές Φωνές διευθύνει η Ελένη Θεοδωρίδου, την καλλιτεχνική διεύθυνση επιμελείται ο Γρηγόρης Σαββόπουλος και στο πιάνο συνοδεύει ο Κώστας Παντελίδης.

2 Comments

  1. Pingback: Χορωδίες Αλεξάνδρειας: Νέα Χρονιά – Νέα Μέλη – Νέο Σχήμα | Περισκόπηση

  2. Pingback: 100 Χρόνων του Δικηγορικός Συλλόγος Θεσσαλονίκης - Ελληνικές Χορωδίες & Φεστιβάλ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *