20η Συνάντηση Χορωδιών Αλεξάνδρειας

Ο Δήμος και οι Χορωδίες Αλεξάνδρειας, Μελισσάνθη και Αλεξανδρινές Φωνές, μας περιμένουν στην 20η Συνάντηση Χορωδιών Αλεξάνδρειας, την Κυριακή 15 Μαίου, στις 19:00, στην αίθουσα του Δημαρχείου της Αλεξάνδρειας.

Η εκδήλωση σε Google+, Facebook, Φωτογραφίες.

Η 1η Συνάντηση Χορωδιών του Δήμου Αλεξάνδρειας πραγματοποιήθηκε το 1996 από την ανάγκη για την ανταλλαγή της φιλοξενίας που δεχόταν η τότε Παιδική-Νεανική Χορωδία του Δήμου Αλεξάνδρειας (νυν Μελισσάνθη). Παρά το δειλό ξεκίνημα, σύντομα εξελίχθηκε σε ισχυρό θεσμό αναβαθμίζοντας την τοπική πολιτιστική δράση, ενώ υπήρξε και η αφορμή να ενταθούν οι πιέσεις από τους φίλους της χορωδίας, ώστε το 1998 να ιδρυθεί και η Μικτή Χορωδία Ενηλίκων Αλεξανδρινές Φωνές.

Στα 20 χρόνια του θεσμού έχουν φιλοξενηθεί στην πόλη μας μικρές και μεγάλες χορωδίες της ευρύτερης περιοχής της Μακεδονίας, αλλά και σημαντικές χορωδίες από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, όπως οι χορωδίες Ι.Ν. Αγίας Τριάδας Θεσσαλονίκης, Δήμου Χίου και “Αρμονία” Πρέβεζας,  αλλά και του Σχολείου Σελισίμ της Σμύρνης, η “Επιλογή” Λεμεσού Κύπρου και η περίφημη Μπόντρα Πέσεν.

Έτσι και φέτος, στην 20η Συνάντηση Χορωδιών του Δήμου Αλέξάνδρειας,  θα απολαύσουμε έξι σχήματα. Πιο συγκερκριμένα θα τραγουδήσουν οι χορωδίες:

Τις Χορωδίες Αλεξάνδρειας, όπως πάντα, διευθύνει η Ελένη Θεοδωρίδου, ο Κώστας Παντελίδης συνοδεύει στο πιάνο, ενώ την καλλιτεχνική επιμέλεια έχει ο Γρηγόρης Σαββόπουλος.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

1η Συνάντηση Χορωδιών Δήμου Αλεξάνδρειας

Το καλωσόρισμα του καλλιτεχνικού διευθυντή, Γρηγόρη Σαββόπουλου, στην 1η Συνάντηση Χορωδιών του Δήμου Αλεξάνδρειας.

Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *