Επιστολή προς γονείς των παλαιών και νέων μελών της Μελισσάνθης

MelissanthiΑγαπητοί μας φίλοι,

Η Παιδική χορωδία «Μελισσάνθη» είναι μια ζεστή αγκαλιά, μια κοιτίδα πολιτισμού και μουσικής παιδείας  στην Αλεξάνδρεια, που προσφέρει πολλές δυνατότητες στα παιδιά. Είναι από τις πιο δημιουργικές εξωσχολικές δραστηριότητες, αφού περιλαμβάνει τις κοινές πρόβες, συναυλίες, φεστιβάλ, διαγωνισμούς, ταξίδια και κυρίως γνωριμία με τα διάφορα είδη μουσικής, ελληνικής και ξένης. weighted blanket autism Αυτό που ιδιαίτερα μαθαίνεται στη χορωδία είναι η πειθαρχία, η ομαδική δουλειά και η δημιουργικότητα! Τα παιδιά μαθαίνουν επίσης τη «γλώσσα» της μουσικής και μπορούν να ανακαλύψουν ενδεχομένως μια κλίση τους στη μουσική και τις τέχνες γενικότερα, που θα τα βοηθήσει και επαγγελματικά στο μέλλον.

Όλα αυτά είναι υπό την καθοδήγηση της Μαέστρου και Παιδαγωγού κ. Ελένης Θεοδωρίδου, που επί 27 χρόνια προσφέρει διακρίσεις στο Δήμο Αλεξάνδρειας.

Η συμμετοχή των παιδιών προσφέρεται δωρεάν από το Δήμο Αλεξάνδρειας, όπως δωρεάν είναι και η εγγραφή. Μοναδική προϋπόθεση για την εγγραφή είναι το παιδί να διαθέτει σωστή φωνή, δηλαδή να μην είναι φάλτσο! Αυτό εξετάζεται από τους μουσικούς της χορωδίας και στη συνέχεια τα παιδιά μπαίνουν σε μια από τις 3 φωνές της χορωδίας , ανάλογα με το ύψος της φωνής τους (σοπράνο, μέτζο και άλτο). Κάποια παιδιά θα είναι στη χορωδία δοκιμαστικά και θα επανεξεταστεί η φωνή τους μετά από ένα χρονικό διάστημα, και κάποια θα είναι επιλαχόντα. Αυτά τα παιδιά μπορούν να παρακολουθούν τις πρόβες , αλλά δε συμμετέχουν σε συναυλίες, μέχρι να γίνουν τακτικά μέλη της χορωδίας.

Κάθε τακτικό μέλος της χορωδίας πρέπει να έχει ένα απλό ντοσιέ για να βάζει τις παρτιτούρες που μοιράζονται σε κάθε πρόβα και παίρνει μια στολή, την οποία επιστρέφει  μετά το τέλος των εκδηλώσεων, ή αν για οποιοδήποτε λόγο αποχωρήσει από τη χορωδία.

Melissanthi - Harmanli 2012 - ωδείο

Οι τακτικές πρόβες της παιδικής χορωδίας γίνονται κάθε Σάββατο 16:00-17:30 μμ. Τα παιδιά πρέπει στις 4 ακριβώς να έχουν έλθει και να κάθονται για την πρόβα. Αν για οποιοδήποτε λόγο κάποιο παιδί απουσιάσει, οφείλει ο γονέας να ενημερώσει τη Μαέστρο. Με 4 συνεχόμενες απουσίες ο χορωδός δεν θεωρείται πια μέλος της χορωδίας, εκτός αν συντρέχει σοβαρός λόγος. Αντίστοιχα για τους εφήβους οι πρόβα είναι 17:30-19:00.

Με την αναμενόμενη αποπεράτωση του Πολιτιστικού μας Κέντρου, αυτό θα γίνει το Εντευκτήριο, η «καρδιά» της χορωδίας! where to buy weighted blanket Πρέπει όλα τα παιδιά της πόλης να δοκιμάσουν την τύχη τους στη χορωδία, γιατί πραγματικά αξίζει και είναι μεγάλη τιμή να εκπροσωπούν την πόλη τους αλλά και τη χώρα σε πολλές δραστηριότητες.

Αγαπητοί μας φίλοι, περιμένουμε τα παιδιά σας στη χορωδία μας, αλλά και εσάς να μας γνωρίσετε και να συμμετάσχετε στη χορωδία «Αλεξανδρινές Φωνές» που απευθύνεται στους ενήλικες της πόλης της Αλεξάνδρειας.

Με εκτίμηση

Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής
Γρηγόρης Σαββόπουλος

Επιστολή αρχείου για υπευθύνους

buy atarax

Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *